Uitsluitend de beste kwaliteit Vanaf 50 euro geen portokosten Vaste klantenkorting Snelle levering

KIES UW MERK >

KIES UW MERKVitamine B12

Vitamine B12 (cobalamine) is een onderdeel van vitamine B complex.
Vitamine B12 is een in water oplosbare vitamine. Vitamine B12 ontdekte men pas eind jaren 40.
Vitamine B12 wordt door ons lichaam in grote hoeveelheden opgeslagen, m.n. in de lever. Vitamine B12 helpt samen met foliumzuur homocysteïne te verwerken en zodoende het risico op hart- en vaataandoeningen te verkleinen.

 

Bij de meeste mensen bevat de voeding voldoende vitamine B12. Bij mensen boven de 50 komt het vaker voor dat men vitamine B12 niet goed meer opneemt. Dan is suppletie met vitamine B12, apart of in de vorm van een multi vitamine, aan te bevelen omdat zelfs kleine tekorten het risiko op hartziekten, depressie en Alzheimer vergroten.

 

Ook voor veganisten geldt dat aanvulling met Vitamine B12 aan te bevelen is omdat vitamine B12 alleen in vlees en zuivel voorkomt.

 

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine B12 is vastgesteld op 2,8 mcg voor volwassenen tot 50 jaar, daarboven dus wat meer.
Een overschot aan vitamine B12 verlaat het lichaam via de urine.
Een tekort aan vitamine B12 kan resulteren in symptomen als vermoeidheid, depressie, spierzwakte, verwardheid en geheugenverlies. Ook kan een tekort aan vitamine B12 het zenuwstelsel aantasten.

KIES UW CATEGORIE >

NIEUWSBRIEF


Solgar approved etailer 4412351