Uitsluitend de beste kwaliteit Vanaf 50 euro geen portokosten Vaste klantenkorting Snelle levering

KIES UW MERK >

KIES UW MERKVitamine B11

Vitamine B11, beter bekend als Foliumzuur, is een onderdeel van het vitamine B complex.
Foliumzuur is een water oplosbare vitamine.
Foliumzuur is belangrijk bij de vorming van het erfelijk materiaal (DNA) en het is betrokken bij de produktie van rode bloedlichaampjes. Ook is het erg belangrijk bij de deling van de cellen tijdens de groei: foliumzuur verlaagt de kans op een open ruggetje bij de geboorte; vandaar dat suppletie met foliumzuur aangeraden wordt aan zwangeren,en aan hen die dat willen worden.

 

Verder heeft vitamine B11 een positief effekt op het homocysteïnegehalte van het bloed, waardoor het een positief effekt kan hebben bij hart- en vaataandoeningen.
Vitamine B11/foliumzuur komt voor in volkoren graanprodukten, bladgroenten en fruit. Bij voedselbereiding en voedselbewaring gaat veel verloren, tot 96 %.
De darmflora maakt ook foliumzuur aan.

 

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid foliumzuur is, voor volwassenen, vastgesteld op 200 tot 300 mcg., voor zwangeren (en zij die dat willen worden) het dubbele.
Suppletie van vitamine 11 of foliumzuur kan nuttig zijn voor ouderen, bij hart en vaatproblematiek en bij depressies. Alzheimer patienten hebben een verlaagt foliumzuur en vitamine B gehalte in hun bloed. Dat zou een indicatie kunnen zijn op preventie van deze ziekte.

 

Zeer hoge doseringen, boven 5000 mcg., kunnen gevaarlijk zijn.
Een tekort aan vitamine B11 of foliumzuur kan afwijkingen in het bloed tot gevolg hebben, alsmede in het beenmerg. Ook kan het leiden tot vermoeidheid en verminderde eetlust.

 

Aan het begin van de zwangerschap kan tekort aan vitamine B11 leiden tot de geboorte van een baby met een open ruggetje. Daarom wordt een suppletie met vitamine B11 of foliumzuur aangeraden van 4 weken voor tot tenminste 8 weken na de conceptie.

KIES UW CATEGORIE >

NIEUWSBRIEF


Solgar approved etailer 4412351