Uitsluitend de beste kwaliteit Vanaf 50 euro geen portokosten Vaste klantenkorting Snelle levering

KIES UW MERK >

KIES UW MERKVitamine B6

Pyridoxine, of vitamine B6 is een onderdeel van vitamine B complex.
Deze in water oplosbare vitamine speelt een belangrijke rol bij meer lichaamsprocessen dan welke andere vitamine dan ook. Zo is vitamine B6 van belang voor de weerstand, de aanmaak van rode bloedlichaampjes, maar ook is vitamine B6 betrokken bij de aanmaak van neurotransmitters zoals serotonine, het helpt de cellen eiwitten aan te maken enz..

 

Tegenwoordig wordt de behoefte aan vitamine B6 gerelateerd aan de inname van de hoeveelheid eiwit. Consumptie van veel eiwit, alsmede het gebruik van hormoonpreparaten (de Pil bijvoorbeeld) verhogen de behoefte aan vitamine B6.
Vitamine B6 komt voor in vlees en vis, eieren, granen, peulvruchten en aardappelen. Minder in groenten en melkprodukten.

 

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine B6 is vastgesteld op 1,5 mg.
Suppletie met vitamine B6 wordt wel aangeraden bij hormonale klachten. Ook kan extra vitamine B6 helpen bij problemen met de vochthuishouding en verstoorde spierspanning.

 

Bij zeer hoge doseringen vitamine B6 (volgens sommige wetenschappers 2000 mg en meer) kan zenuwbeschadiging ontstaan met beschadiging van de cognitieve funkties.

 

Een gering tekort aan vitamine B6 doet de kans op hart- en bloedvatproblemen toenemen. Een ernstig tekort aan vitamine B6 komt zelden voor en heeft dan neurologische problemen tot gevolg: slapeloosheid en depressie.

KIES UW CATEGORIE >

NIEUWSBRIEF


Solgar approved etailer 4412351