Uitsluitend de beste kwaliteit Vanaf 50 euro geen portokosten Vaste klantenkorting Snelle levering

KIES UW MERK >

KIES UW MERKVitamine K

Vitamine K is een in vet oplosbare vitamine.
Vitamine K is een belangrijke faktor bij bloedstolling. Pasgeboren baby's krijgen tegenwoordig vitamine K in druppelvorm om bloedingen, bijvoorbeeld hersenbloedingen, te voorkomen. In de medische wereld is het al jarenlang gebruik vitamine K toe te passen bij operaties. Daarnaast versterkt vitamine K de botten waardoor het nuttig is in de preventie van osteoporose (botontkalking).
Zo'n 80 % van onze behoefte aan vitamine K maken we zelf in de dikke darm aan. De rest krijgen we binnen via onze voeding, m.n. groene bladgroenten. Ook zuivelprodukten, vlees, noten en plantaardige oliën bevatten vitamine K.

 

Er is geen aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine K vastgesteld.
Een tekort aan vitamine K komt zelden voor. Alleen bij mensen met een leveraandoening of een darmziekte die vetopname verhindert, of als men langdurig antibiotica gebruikt waardoor darmbacteriën worden vernietigd kunnen tekorten aan vitamine K voorkomen. Een van de eerste symptomen zijn blauwe plekken die anders niet zouden zijn opgetreden. Medische begeleiding is noodzakelijk bij een tekort aan vitamine K. Ook mensen die orale anti stollingsmiddelen gebruiken moeten zeer goed opletten dat ze voldoende vitamine K binnen krijgen.

 

Een teveel aan vitamine K is niet eenvoudig te krijgen omdat groene bladgroente de enige rijke voedingsbron is.

KIES UW CATEGORIE >

NIEUWSBRIEF


Solgar approved etailer 4412351