Uitsluitend de beste kwaliteit Vanaf 50 euro geen portokosten Vaste klantenkorting Snelle levering

KIES UW MERK >

KIES UW MERKVitamine E

Vitamine E (tocoferol) is een in vet oplosbare vitamine.
Vitamine E staat met name bekend als een antioxidant. Een antioxidant bestrijdt de vrije radicalen die de cellen van ons lichaam beschadigen en verouderen. Verder is vitamine E van belang bij de aanmaak van bloedcellen en is het van belang voor spierweefsel. Vitamine E helpt het immuunsysteem, de cholesterolhuishouding en de hormoonbalans.

 

Vitamine E komt voor in olijf- en zonnebloemolie en in granen, noten en zaden en groenten en fruit. Dit zijn natuurlijk verkregen vitamine E (d-alfa tocoferol). Vitamine E kan ook synthetisch worden verkregen (dl-alfa tocoferol) maar is dan beduidend minder goed opneembaar en werkzaam. Bij ons zijn alleen maar natuurlijke vitamine E preparaten te koop.

 

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine E is in Nederland 9 tot 12 mg. Therapeutisch worden aanmerkelijk hogere doseringen geadviseerd. De Gezondheidsraad geeft aan dat tot 300 mg per dag nog veilig is. Veel deskundigen adviseren hoeveelheden van 250 tot 500 mg per dag om de ziekte bestrijdende eigenschappen van vitamine E volledig te benutten. Voor mensen die risico's lopen i.v.m. hartziekten en bepaalde vormen van kanker wordt wel tot 800 mg geadviseerd, vaak in combinatie met vitamine C. Vitamine E kan de schadelijke gevolgen van het slechte LDL cholesterol beperken en bloedpropjes voorkomen.
Neem vitamine E altijd bij dezelfde volledige maaltijd in.

 

De kans op een vitamine E vergiftiging zijn minimaal.

KIES UW CATEGORIE >

NIEUWSBRIEF


Solgar approved etailer 4412351