Uitsluitend de beste kwaliteit Vanaf 50 euro geen portokosten Vaste klantenkorting Snelle levering

KIES UW MERK >

KIES UW MERKVitamine C

Vitamine C (ascorbinezuur) is een in water oplosbare vitamine.
Vitamine C speelt in tientallen essentiele lichaamsfunkties een rol. De bekendste zijn het versterken van het immunsysteem, het bevorderen van de opname van mineralen en spoorelementen, de opbouw van huid- en bindweefsel en de antioxidante werking (samen met vitamine E beschermt vitamine C ons lichaam tegen zg. vrije radicalen die een rol spelen bij het verouderingsproces en diverse ziektes).

 

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C is in Nederland op 70 mg. gesteld. Internationaal lijkt er echter wetenschappelijke overeenstemming te bestaan over een optimale inname van 200 mg. vitamine C. Vele wetenschappers en therapeuten (waar onder chemicus en nobelprijswinnaar Linus Pauling) zijn van mening dat een hogere dosering vitamine C is aan te bevelen.

 

Een vitamine C tekort heeft een verminderde weerstand tot gevolg en wondjes genezen minder snel. En chronisch tekort aan vitamine C heeft scheurbuik tot gevolg.
Vitamine C komt voor in groenten, fruit en aardappelen. In een glas versgeperste sinasappelsap van 225 ml zit zo'n 125 mg. vitamine C.

 

Door de Gezondheidsraad is de maximale dosering gesteld op 2000 mg. vitamine C, wat aangeeft dat een vitamine C vergiftiging niet snel optreedt. Langdurig hoge dosering vitamine C kan winderigheid, diarree en een opgeblazen gevoel veroorzaken. Teveel vitamine C bemoeilijkt de opname van koper en selenium en kan nierstenen tot gevolg hebben bij mensen die daar gevoelig voor zijn.

KIES UW CATEGORIE >

NIEUWSBRIEF


Solgar approved etailer 4412351