Uitsluitend de beste kwaliteit Vanaf 50 euro geen portokosten Vaste klantenkorting Snelle levering

KIES UW MERK >

KIES UW MERKBta-caroteen

Bta-caroteen is een zg. pro-vitamine A. Dat wil zeggen dat ons lichaam bta-caroteen omzet in vitamine A.
Vitamine A is van belang voor onze weerstand en gezichtsvermogen. Vitamine A zorgt daarnaast voor gezonde botten, tanden, huid en haar.
Bta-caroteen is een natuurlijk antioxidant. Antioxidanten verkleinen de kans dat cellen gaan oxideren en zodoende zorgen zij voor preventie tegen ziektes en vertragen zij de veroudering.
Bta-caroteen zit in diverse bladgroenten, wortelen, mandarijnen en mango's. Het geeft de oranje en gele kleur.

 

Voor bta-caroteen is er geen aanbevolen dagelijkse hoeveelheid bekend.
Het lichaam zet evenveel bta-caroteen om in vitamine A als nodig is. Er bestaat dus geen bovengrens voor vitamine A. Bta-caroteen heeft wel een bovengrens van 10 mg. per dag. Er zijn aanwijzingen dat rokers een verhoogde kans op longkanker hebben bij hoge inname van bta-caroteen.Bij een hoge dosering van bta-caroteen kan er een verkleuring van de huid optreden.

 

Bta-caroteen kan de kans op bepaalde vormen van kanker verkleinen. Het kan beschermen tegen hartaandoeningen en het vertraagt maculadegeneratie. Bta-caroteen versterkt ons afweersysteem.
Een tekort aan bta-caroteen zal veelal een tekort aan vitamine A tot gevolg hebben, tenzij er voldoende vitamine A rechtstreeks uit de voeding wordt opgenoemen.

KIES UW CATEGORIE >

NIEUWSBRIEF


Solgar approved etailer 4412351