Uitsluitend de beste kwaliteit Vanaf 50 euro geen portokosten Vaste klantenkorting Snelle levering

KIES UW MERK >

KIES UW MERKValeriaan

Valeriaan is in de meeste Europese landen een offiocieel erkend rustgevend en slaapbevorderend middel. De 3 belangrijkste bestanddelenvan valeriaan, valepotriaten, valeriaanzuur en etherische olin, worden afzonderlijk beschouwd als rustgevend. Er zijn ook onderzoekers die de synergie van deze 3 stoffen verantwoordelijk achten voor de werking. Valeriaan wordt al eeuwen als slaapbevorderend middel gebruikt. Maar daarnaast kan valeriaan ook ingezet worden bij stress, angsten en bijvoorbeeld examenvrees. Minder bekend is de gunstige werking van valeriaan op de darmen, m.n. bij het prikkelbare darmsyndroom.

Valeriaan heeft bestanddelen die het gamma-aminoboterzuur (GABA), een neurotransmitter in de hersenen verhogen. Deze werking van valeriaan bevordert de slaap en dempt angsten en onrustgevoelens. Terwijl de medicijngroep benzodiazepinen, valium en seresta bijvoorbeeld, verslavend kunnen werken, heeft valeriaan dat nadeel niet, en het maakt niet suf. Datzelfde geldt voor het gebruik van valeriaan bij slapeloosheid; je wordt niet versuft wakker zoals bij reguliere slaapmedicatie vaak het geval is. Verscheidene onderzoeken tonen aan dat valeriaan voor veel mensen net zo goed werkt als een slaapmiddel op recept, terwijl het veel beter werkt dan een placebo.

 

Gebruik valeriaan niet langer dan 2 weken achter elkaar en combineer het niet met medicijnen op recept voor dezelfde klachten. Valeriaan is wel veilig te combineren met andere kruiden, zoals hop, passiebloem en citroenmelisse. Het gebruik van valeriaan is te ontraden tijdens zwangerschap en borstvoeding.

 

In deze webshop is valeriaan te verkrijgen met de naam VHP Valeiaan/Hop/Passiebloem van het merk Biotics, Valerian Root van het merk NOW en als onderdeel van het rustgevende preparaat Brain Relax van het merk Ortholon.

KIES UW CATEGORIE >

NIEUWSBRIEF


Solgar approved etailer 4412351