Uitsluitend de beste kwaliteit Vanaf 50 euro geen portokosten Vaste klantenkorting Snelle levering

KIES UW MERK >

KIES UW MERKTeunisbloemolie

GLA of Teunisbloemolie is een 2 jarige plant die in de 17e eeuw vanuit Noord Amerika in Europa werd ingevoerd. Vanouds werd zowel de plant als de wortels van de teunisbloem toegepast bij kneuzingen, aambeien, keelpijn en maagklachten. Recent is men vooral geinteresseerd in de olie van de zaden. Teunisbloemolie bestaat voor 7 tot 10% uit Gammalinoleenzuur (GLA), dat in het lichaam wordt omgezet in hormoonachtige stoffen, prostaglandines, die enkele lichaamsfunkties regelen. Geen enkel ander voedingsmiddel bevat dit essentiele vetzuur in deze mate, zonder extra nadelen.

 

Gammalinoleenzuur van Teunisbloemolie wordt in ons lichaam direct omgezet in ontstekingsremmende prostaglandines. GLA is tevens een belangrijk onderdeel van de celwand.

 

De gammalinoleenzuur van Teunisbloemolie lijkt de ontwikkeling van diabetes neuropathie, een zenuwbeschadiging die vaak optreedt bij diabetici, af te remmen. GLA wordt ingezet bij huidproblemen als jeuk en eczeem. De olie remt juist de prostaglandines die ontstekingen veroorzaken. Daarom wordt GLA vaak ingezet bij aandoeningen die gepaard gaan met ontstekingen zoals artritis. Teunisbloemolie wordt veel aangeraden bij menstruatieklachten.

 

KIES UW CATEGORIE >

NIEUWSBRIEF


Solgar approved etailer 4412351