Uitsluitend de beste kwaliteit Vanaf 50 euro geen portokosten Vaste klantenkorting Snelle levering

KIES UW MERK >

KIES UW MERKMariadistel

Mariadistel is een geneeskracht kruid dat reeds bij de oude Grieken en Romeinen bekend was. Mariadistel is een van de kruiden die tegenwoordig het meest onderwerp van wetenschappelijk onderzoek zijn. Deze onderzoeken rapporteren bijzondere preventieve en curatieve werkingen van m.n. 3 stoffen, gezamenlijk silymarine genoemd, die de lever beschermen. De lever is een zeer belangrijk orgaan omdat het diverse voedingsstoffen verwerkt, zoals vetten, koolhydraten en eiwitten. De lever neutraliseert of ontgift bij medicijngebruik, scheikundige vervuilers (zware metalen e.d.) en alcohol.

 

Glutathion is een amino achtige stof dat dit ontgiftingsproces in de lever mogelijk maakt. Mariadistel helpt te voorkomen dat er een tekort aan glutathion ontstaat. Mariadistel kan zelfs de concentratie van glutathion met 35% verhogen, blijkt uit onderzoek. Alcoholmisbruik verlaagt de hoeveelheid glutathion in de lever; mariadistel wordt daarom veelvuldig ingezet bij de ondersteuning van de lever bij alcoholisten en bij het ontwennen van de alcohol.

 

Mariadistel is tevens een krachtige antioxidant en mariadistel helpt bij de vorming van nieuwe levercellen. Mariadistel wordt ingezet bij ernstige leveraandoeningen, bij virusinfekties en leverbeschadiging.

 

Mariadistel wordt ook wel ingezet ter beperking van schadelijke invloed van medicijnen op de lever, die worden voorgeschreven na chemokuren. Mariadistel kan op deze manier het herstel bevorderen door de afvoer van opgehoopte vergiften te bespoedigen. Mariadistel helpt de lever ook bij het verwerken van oestrogeen en kan als zodanig helpen bij endometriose (een van de oorzaken van verminderde vruchtbaarheid).

 

Er zijn vrijwel geen vervelende bijwerkingen van mariadistel bekend, behalve een licht laxerend effekt bij sommige mensen.

 

 

KIES UW CATEGORIE >

NIEUWSBRIEF


Solgar approved etailer 4412351