Uitsluitend de beste kwaliteit Vanaf 50 euro geen portokosten Vaste klantenkorting Snelle levering

KIES UW MERK >

KIES UW MERKKnoflook

Knoflook werd al door de egyptenaren geprezen om de heilzame werking en zijn versterkende eigenschappen. Door de loop der eeuwen werden er diverse geneeskrachtige werkingen aan knoflook toegeschreven. Tegenwoordig onderzoek naar de werking van knoflook richt zich op de preventieve en curatieve werking van knoflook bij hartziekten en kanker. Knoflook is familie van de ui en de sjalot uit de familie Allium. Als men de bol kneust verandert een van de bestanddelen van knoflook, aliine, in allicine, de scheikundige stof die zorgt voor de zowel de geur als voor de heilzame werking van knoflook. Verhitting vermindert de therapeutische werking van knoflook.

 

Het culinaire gebruik van knoflook in zuid Europese landen verklaart wellicht voor een deel dat bijvoorbeeld in Spanje en Italie minder atherosclerose (aderdichtslibbing) voorkomt. Knoflook helpt te voorkomen dat bloedplaatjes plakkerig worden waardoor die zich minder goed aan de vaatwand kunnen hechten. Knoflook heeft een bloedvatverwijdend vermogen zodat het bij kan dragen aan een verlaging van de bloeddruk. Daarnaast zou knoflook ook kunnen helpen bij de bestrijding van de eiwitten die stolling en dus plaque in de aders veroorzaken. Ook cholesterol verlagende effekten worden wel aan knoflook toegeschreven, maar dat is niet onbetwist. Therapeuten willen knoflook nog wel eens in combinatie met andere cholesterolverlagende supplementen aanraden.

 

Daarnaast zou knoflook mogelijk ook kankerwerende eigenschappen hebben. Knoflook zou de hoeveelheid enzymen die kankerverwekkende stoffen bestrijden, kunnen verhogen. Knoflook stimuleert het afweersysteem en beperkt de vorming van nitrieten. Knoflook heeft een sterke antioxidante werking en helpt bij het bestrijden van ontstekingsorganismen.

 

Bij het gebruik van antistollingsmedicatie en bloeddrukverlagende medikatie dient de arts te worden geraadpleegd alvorens met knoflooksuppletie wordet begonnen. Knoflook kan de werking van deze medicijnen versterken.

 

Goede knoflooksupplementen hebben een beschermlaagje zodat het de maag onverteerd passeert en aldus geen geurproblemen geeft.

 

 

KIES UW CATEGORIE >

NIEUWSBRIEF


Solgar approved etailer 4412351