Uitsluitend de beste kwaliteit Vanaf 50 euro geen portokosten Vaste klantenkorting Snelle levering

KIES UW MERK >

KIES UW MERKGotu kola

Gotu kola stamt uit India en kent nog steeds een geneeskundige toepassing in de traditionele ayurvedische geneeswijze. Gotu kola schijnt het lievelingsvoedsel van olifanten te zijn, die heel oud worden. Het is echter zeker niet bewezen dat gotu kola de levensduur kan verlengen, gotu kola kan de kwaliteit van leven wel bevorderen.

 

Gotu kola wordt zowel inwendig als uitwendig (met kompressen) toegepast. Gota kola lijkt de aanmaak van collageen in botten, kraakbeen en bindweefsel te bevorderen. Daarnaast wordt verondersteld dat gota kola heeft een versterkende werking op de bloedvaten en op de aktiviteit van neurotransmitters, chemische boodschappers in de hersenen. Gota kola heeft een zeer gunstig effekt op het bindweefsel: het stimuleert de gezonde bindweefselcellen terwijl gota kola het ontstaan van verharde bindweefselcellen remt. Dat kan helpen bij brandwonden, kelod (hard bindweefsel) en bijv. operatiewonden.

 

Doordat gota kola de bloedvaten versterkt en de bloedsomloop verbeterd zou het het ontstaan van spataderen kunnen afremmen. Er zijn zelfs onderzoeksresultaten waarbij gota kola met succes curatief is ingezet bij spataderen en verwante problemen zoals etalagebenen en onrustige benen. Al duizenden jaren wordt gota kola ingezet om de hersenfunktie te verbeteren. Onderzoek lijkt uit te wijzen dat gota kola inderdaad de leerprestaties, het geheugen en de concentratie kan verbeteren.

 

Gota kola kent slechts zelden bijwerkingen zoals huiduitslag, gevoeligheid voor zonlicht en hoofdpijn. In dat geval moet de dosering worden verlaagd.

 

Zwangere en zogende vrouwen mogen geen gota kola gebruiken.

 

 

KIES UW CATEGORIE >

NIEUWSBRIEF


Solgar approved etailer 4412351