Uitsluitend de beste kwaliteit Vanaf 50 euro geen portokosten Vaste klantenkorting Snelle levering

KIES UW MERK >

KIES UW MERK



Groene Thee

Groene Thee bladeren worden gestoomd, opgerold en gedroogd. Doordat groene thee wordt gestoomd worden bepaalde enzymen gedood die anders gisting zouden veroorzaken. Bij andere theen gebeurd dat wel in meerdere of mindere mate.. Juist door het uitblijven van het gistingsproces bij groene thee, krijgt het zijn smaak, maar, belangrijker, blijven de aanwezige polyfenolen intact, krachtige antioxidanten die celbeschadiging kunnen afremmen. Bij een grootschalig Chinees onderzoek bleek dat bij regelmatige consumptie van groene thee bepaalde vormen van kanker aanzienlijk minder vaak voorkomen. Dit zou komen doordat groene thee het polyfenol EGCG bevat, mogelijk de doeltreffendste antioxidant die ooit is ontdekt. Bij Amerikaans onderzoek bleek dat EGCG vermenigvuldiging van kankercellen tegengaat terwijl het gezonde cellen ongemoeid laat.

 

Het antioxidante effekt van de polyfenolen in groene thee helpt wellicht ook het hart te beschermen. Bij in vitro (reageerbuis)onderzoek leken deze polyfenolen van groene thee de schade van LDLcholesterol te beperken.

 

Groene thee wordt vaak toegepast als ondersteunend middel bij afvallen.

 

Zwangere vrouwen kunnen beter niet meer dan 2 kopjes groene thee per dag nuttigen.

 

 

KIES UW CATEGORIE >

NIEUWSBRIEF


Solgar approved etailer 4412351