Uitsluitend de beste kwaliteit Vanaf 50 euro geen portokosten Vaste klantenkorting Snelle levering

KIES UW MERK >

KIES UW MERKGlucosamine

Glucosamine is de belangrijkste grondstof voor kraakbeen, bindweefsel en synoviaalvloeistof in gewrichten waar het wordt gebruikt om grotere moleculen te vormen die nodig zijn voor het herstel en onderhoud. Zowel de glucosaminesulfaat als glucosaminehydrochloride lijken vormen van glucosamine die een gunstige uitwerking hebben op een groot percentage van de mensen met gewrichtsklachten, artrose (“gewrichtslijtage”) of artritis (een ontsteking in een gewricht), beide in de door veel wetenschappers aanbevolen dosering van 1500 mg. per dag. In tientallen landen wordt glucosamine toegepast bij gewrichtsklachten om de beweeglijkheid te vergroten, de pijn te bestrijden en de beschadigde gewrichten te helpen herstellen. Uit recent onderzoek blijkt dat glucosamine vaak een betere pijnbestrijder is dat aspirine en ibuprofen bij mensen met artrose of artritis, maar dan zonder de nadelige gevolgen. Als het kraakbeen bij ernstige artrose geheel verdwenen is kan glucosamine ook niet veel uitrichten maar bij mildere vormen, of eerder in het ziekteproces kan een glucosaminesupplement heilzaam zijn voor velen.

 

Ook preventief kan glucosamine worden ingezet als gewrichtversterker ter voorkoming van artrose en artritis, vormen van leeftijdsgebonden progressieve gewrichtsaandoeningen. Glucosamine wordt ook ingezet na een acute gewrichtsblessure om het herstel te bespoedigen. Glucosamine is een onderhoudssupplement, het werkt niet acuut maar de voordelen zijn groot en langdurig als het ook langdurig wordt gebruikt. Veel glucosamine is verkrijgbaar in combinatie met chondroitine omdat dit het regeneratievermogen van kraakbeen en bindweefsel ondersteunt en daarom een belangrijk middel is bij de behandeling van artrose en artritis en een waardevolle aanvulling bij glucosamine kan zijn. Daarnaast wordt door sommige fabrikanten Boswelia toegevoegd om haar ontstekingsremmende werking waardoor deze supplementen bijzonder geschikt zijn bij artritis. Ook visolie wordt, om zijn “smeeroliewerking” wel aan glucosaminesupplementen toegevoegd.

 

Glucosaminesupplementen kunnen probleemloos worden gebruikt, het is een lichaamseigen stof. Mochten er toch maag- en/of darmproblemen voorkomen wordt aangeraden het tijdens de maaltijd in te nemen.

 

KIES UW CATEGORIE >

NIEUWSBRIEF


Solgar approved etailer 4412351