Uitsluitend de beste kwaliteit Vanaf 50 euro geen portokosten Vaste klantenkorting Snelle levering

KIES UW MERK >

KIES UW MERKGinseng

Ginseng komt in 3 hoofdsoorten voor die alledrie een gunstige invloed zouden hebben op het menselijk lichaam, het Chinese woord is jen shen dat menswortel betekent. De Panax Ginseng, de Chinese of Koreaanse variant is het meest onderzocht en ook het meest bekend en populairst in Europa. Er zijn onderzoekers die deze ginseng minder geschikt achten voor vrouwen vanwege de aanwezigheid van hormoonachtige bestanddelen. De Siberische Ginseng zou voor hen meer aangewezen zijn omdat die als milder wordt ervaren. Ook de Amerikaanse Ginseng is de zelfde plant als de Koreaanse ginseng en werkt ook als een adaptogeen kruid, dat wil zeggen een middel dat lichaam en geest zich gemakkelijker laat aanpassen aan extreme situaties.

 

De beste kwaliteit ginseng komt van de hoofdwortel, hierin bevindt zich de hoogste concentratie actieve ingredienten.

 

De belangrijkste voordelen van ginseng zijn de antioxidante werking, het immuunsysteem stimulerende effekt, en het vermogen het lichaam te beschermen tegen de negatieve invloed op het lichaam van stress.

 

Ginseng kan helpen bij oververmoeidheid en overmatige stress en tijdens het herstel na ziekte. Ginseng houdt de stresshormonen in evenwicht. Daarnaast kan ginseng helpen bij impotentie omdat het bloedvaten verwijdt. Bij dierproeven bleek dat ginseng de testesteronspiegel en de spermaproduktie kan verhogen, mogelijk is ginseng dus heilzaam bij mannelijke vruchtbaarheidsproblemen. Veel duursporters en body builders gebruiken ginseng om haar uithoudingsvermogen versterkende effekt.

 

Bij hoge bloeddruk en hart- en vaatproblemen wordt het gebruik van ginseng in z'n algemeenheid afgeraden. Ook voor zwangere vrouwen geldt: geen ginseng.

 

Hogere doses ginseng kunnen nervositeit en slapeloosheid, hoofdpijn en maagklachten veroorzaken. Het gebruik van cafeine kan de werking van ginseng op deze wijze versterken.

 

 

KIES UW CATEGORIE >

NIEUWSBRIEF


Solgar approved etailer 4412351