Uitsluitend de beste kwaliteit Vanaf 50 euro geen portokosten Vaste klantenkorting Snelle levering

KIES UW MERK >

KIES UW MERKGinkgo

Ginkgo of Ginkgo Biloba is een boomsoort die in China al 200 miljoen jaar bestaat. De Ginkgo Biloba wordt bij ons de Japanse Tempelboom genoemd. Het kruid wordt uit de waaiervormige bladeren gewonnen. Voor het supplement wordt dit kruid geconcentreerd tot Ginkgo biloba extract (GBE). Ginkgo zou een gunstige invloed hebben op de bloedsomloop en op het centrale zenuwstelsel. Het stimuleert m.n. de bloedsomloop in de ledematen en de hersenen doordat het de elasticiteit van de vaten bevordert. Bovendien helpt ginkgo biloba het bloed “dun”te houden waardoor het bloedpropjes helpt te voorkomen.

 

Omdat Ginkgo de bloedsomloop bevordert in de periferie van het lichaam (ledematen en hoofd) heeft het uiteenlopende toepassingsgebieden. Ginkgo zou kunnen helpen bij pijn en kramp in de ledematen en tevens bij claudicatio intermittens ofwel etalagebenen en zg. “onrustige benen”. Ook bij winterhanden en – voeten wordt ginkgo biloba toegepast.

 

Het bekendste gebied echter waar ginkgo voor wordt voorgeschreven zijn de hersenen. Bij ouderen zou ginkgo de concentratie en de geheugenfunktie kunnen verbeteren/minder snel laten verslechteren doordat het de bloedtoevoer, en dus de zuurstoftoevoer, naar de hersenen kan bevorderen. Als zodanig wordt ginkgo ook wel ingezet bij een dreigende ziekte van Altzheimer, oorsuizingen en andere klachten waarbij een slechte doorbloeding de oorzaak zou kunnen zijn. Daarnaast zijn er onderzoekers die menen dat ginkgo de bloedtoevoer naar de zenuwbanen van de ogen en oren kan verbeteren, waardoor ginkgo biloba zou kunnen worden ingezet bij maculadegeneratie (een netvliesaandoening) en diabetesverwante oogziekten en sommige vormen van doofheid.

 

Voor therapeutische doeleinden wordt aangeraden de GBE vorm (de geconcentreerde) te kiezen. De gebruiker moet dit kruid zijn tijd gunnen: het kan 12 weken duren voor een therapeutisch effekt merkbaar wordt.

 

KIES UW CATEGORIE >

NIEUWSBRIEF


Solgar approved etailer 4412351