Uitsluitend de beste kwaliteit Vanaf 50 euro geen portokosten Vaste klantenkorting Snelle levering

KIES UW MERK >

KIES UW MERKGember

Gember wordt niet alleen in grote delen van de wereld reeds eeuwen om zijn culinaire mogelijkheden geprezen, ook zijn medicinale eigenschappen waren al bekend in het oude India, China en het klassieke Griekenland en Rome. Ook nu nog wordt gember toegepast ter voorkoming van reisziekten en bij spijsverteringsproblemen.

Gember groeit in tropische gebieden en is daar vaak vermaard om zijn kalmerende werking op de maag. De wortels van de gember worden gebruikt, zowel culinair en medicinaal. Gember wordt dan ook als voedingssupplement vaak aangeduid als ginger root. Gember wordt niet alleen toegepast bij maag- en spijsverteringsproblemen zoals lichte indigestie en winderigheid tot misselijkheid en braken. Ook wordt gember al tijden toegepast bij artritis en verkoudheid. Hedendaags onderzoek lijk deze eigenschappen van gember te bevestigen. Bij Deens onderzoek bleek gember een remmende werking te hebben op zeeziekte bij marine cadetten.

 

Gember stimuleert de spijsverteringssappen en neutraliseert de zuren. Bij een onderzoek bleek dat een gram gember voor de operatie, misselijkheid en braken na die operatie aanzienlijk kan beperken. Daarnaast is gember ontstekingsremmend en pijnverlichtend en kan het dus helpen bij spierpijnen en gewrichtspijnen zoals bij artritis.

 

Het is niet raadzaam om op de nuchtere maag hogere doses gember te nemen, ook niet in capsulevorm. Ter voorkoming van reisziekte neemt u 3 tot 4 uur voor vertrek een dosis gember, en elke 3 tot 4 uur tijdens de reis.

 

Er zijn, behoudens sporadische maag- en darmklachten lijken de enige bijwerkingen te zijn.

 

 

KIES UW CATEGORIE >

NIEUWSBRIEF


Solgar approved etailer 4412351