Uitsluitend de beste kwaliteit Vanaf 50 euro geen portokosten Vaste klantenkorting Snelle levering

KIES UW MERK >

KIES UW MERKEchinacea

Echinacea of rode zonnehoed viel in ongenade toen de antibiotica zijn intrede deed, daarvoor werd het veel voorgeschreven om de weerstand te versterken tegen verkoudheid, griep en andere infektieziekten. Deze funktie heeft het sinds enige jaren weer.

Echinacea is van oorsprong een wilde plant uit Midden-Amerika waar het door de indianen werd gebruikt bij o.a. wonden en slangenbeten. De dokters onder de Europese pioniers gingen echinacea voorschrijven bij infekties e.d.. Zo werd echinacea in Europa bekend.

 

Echinacea bestaat uit vele werkzame stoffen die het immuunstelsel zouden versterken en aldus is echinacea een van de meest gebruikte kruidenremedies geworden. Echinacea helpt ziektebevorderende microben, zoals bacterien, virussen en schimmels, te bestrijden. Daarnaast versterkt echinacea de produktie van interferon, een bestrijder van virussen. Echinacea werkt het beste als bij de eerste symptomen van bijvoorbeeld griep of verkoudheid het therapeutisch gebruik ervan wordt gestart. Maar ook als later met het gebruik van echinacea wordt begonnen zullen er positieve effekten zijn; de klachten zijn minder ernstig en het herstel wordt versneld.

 

Het effekt van echinacea bij ernstiger aandoeningen en ziekten wordt veelvuldig onderzocht. Ook wordt het gebruik echinacea onderzocht bij behandelingen die het immuunsysteem onder druk zetten, zoals chemotherapie en radiotherapie. Uitwendig bevordert het sap van echinacea de genezing van allerlei soorten wonden zoals brandwonden, abcessen, eczeem, aften en doorligwonden.

 

Van echinacea zijn geen bijwerkingen bekend bij normaal (aangegeven) gebruik, ook niet bij zwangere en zogende vrouwen.

 

 

 

Op deze website is echinacea te koop van de merken NOW en Orthica.

KIES UW CATEGORIE >

NIEUWSBRIEF


Solgar approved etailer 4412351