Uitsluitend de beste kwaliteit Vanaf 50 euro geen portokosten Vaste klantenkorting Snelle levering

KIES UW MERK >

KIES UW MERKCo-enzym Q10

Co-enzym Q10 is een natuurlijke stof die door ons lichaam zelf wordt aangemaakt. In 1957 werd het ontdekt, en men noemde het ubiquinon (= alomtegenwoordig). Co-enzym Q10 komt in feite in alle levende wezens voor en in al hun cellen, en in geconcentreerde vorm in veel voedingsmiddelen als noten en oliën.

Sommige wetenschappers denken dat Co-enzym Q10 zo belangrijk voor onze gezondheid is dat het de titel “vitamine Q”zou verdienen. Het is een zeer populair voedingssupplement geworden omdat het goed bij hart- en vaatklachten zou zijn, zou helpen bij tandvleesproblemen. Daarnaast zou het kunnen helpen bij vermoeidheid (Co-enzym Q10 is sterk betrokken bij de energievoorziening in al onze cellen) en te hoog cholesterol.

In samenwerking met de enzymen (vandaar de naam co-enzym) versnelt Co-enzym Q10 de stofwisseling, waardoor de cellen hun lichaamsfunkties kunnen uitvoeren. Met name in de cellen van het hart komt Co-enzym Q10 veel voor. Er wordt en werd dan ook veel onderzoek gedaan naar de effekten van Co-enzym Q10 suppletie bij hartpatienten. Onderzoek toont aan dat mensen met hart- en vaatziekten een laag Co-enzym Q10 gehalte in hun hartcellen hebben. Sommige cardiologen schrijven dan ook Co-enzym Q10 voor na hartinfarcten; het zou recidive aanzienlijk verminderen.

Onderzoek naar de effekten van Co-enzym Q10 in relatie tot Altzheimer en Parkinson en fibromyalgie lijkt veelbelovend.

 

Zwangere en zogende vrouwen wordt het gebruik van Co-enzym Q10 ontraden omdat er onvoldoende onderzoek naar de effekten is gedaan.

 

Co-enzym Q10 moet als aanvulling worden gezien op reguliere medicatie en niet ter vervanging daarvan. Daarnaast wordt Co-enzym Q10 om zijn anti-oxidanten werking preventief gebruikt.

 

 

KIES UW CATEGORIE >

NIEUWSBRIEF


Solgar approved etailer 4412351