Uitsluitend de beste kwaliteit Vanaf 50 euro geen portokosten Vaste klantenkorting Snelle levering

KIES UW MERK >

KIES UW MERKCat's claw

Cat's claw wordt in Europa pas sinds de jaren 80 toegepast terwijl de indianen in Zuid Amerika het al lang gebruiken bij verwondingen, maagklachten, artritis en andere ontstekingen. Cat's claw is afkomstig van de wortel en de schors van een klimplant in de bekkens van de Amazone.

Wetenschappelijk onderzoek heeft werkzame stoffen in Cat's claw aangetroffen die het immuunsysteem ondersteunen en ontstekingen helpen tegengaan. In Duitse en oostenrijkse ziekenhuizen wordt Cat's claw wel voorgeschreven aan kankerpatienten om hun immuunsysteem te verbeteren om de kwalijke gevolgen van de therapie (chemokuren bijvoorbeeld) te verminderen. Tevens zou Cat's claw bestanddelen bevatten die kankerremmende werkingen zouden hebben. Er is al veel hoopgevend onderzoek gedaan naar Cat's claw. Om de precieze therapeutische waarde van Cat's claw te bepalen zal er nog meer onderzoek gedaan moeten worden. Sommige artsen schrijven Cat's claw voor bij chronische aandoeningen van het immuunsysteem, terwijl anderen juist menen dat Cat's claw het immuunsysteem dermate stimuleren dat het daarmee de symptomen juist kan versterken.

Cat's claw kan goed gecombineerd of afgwisseld worden met andere kruiden die het immuunsysteem versterken, zoals echinacea, Canadese geelwortel.

 

Zwangere vrouwen, vrouwen die zwanger willen worden of die borstvoeding geven wordt het gebruik van Cat's claw ontraden. Bij dieren gaf het gebruik van Cat's claw samentrekkende effekten van de baarmoeder, dat kan erop wijzen dat Cat's claw miskramen kan veroorzaken.

KIES UW CATEGORIE >

NIEUWSBRIEF


Solgar approved etailer 4412351