Uitsluitend de beste kwaliteit Vanaf 50 euro geen portokosten Vaste klantenkorting Snelle levering

KIES UW MERK >

KIES UW MERKBromeline

Bromeline of Bromelain is een spijsverteringsenzym met ontstekingsremmende eigenschappen dat wordt onttrokken aan de annanasplant. Bromelain wordt voor talrijke therapeutische doeleinden gebruikt.

 

Bromeline is een krachtig ontstekingsremmend middel dat pijn en zwellingen kan verminderen en weefselherstel kan bevorderen. Bromelain wordt dan ook veelvuldig ingezet bij verstuikingen en spierblessures, bij snij- en brandwonden.

 

Bromeline gaat de plakkerigheid van bloedplaatjes tegen en steunt daarmee de strijd tegen hart- en bloedvaatziekten. Bromelain verkleint de kans op trombose, verlicht de pijn van angina pectoris en ontspant het vaatstelsel.

 

Bromeline werkt ook slijmverdunnend, wat kan helpen bij de behandeling van astma, chronische bronchitis en bijholteontsteking.

 

Bromelain werkt ontstekingsremmend en kan dan ook heilzaam zijn bij reumatoide artritis.
Aangezien bromeline de zwelling en gevoeligheid na een operatie kan verminderen zonder de bloedstolling aan te tasten, wordt bromelain soms aan patienten gegeven voor een liposuctie.

 

Zelfs in zeer hoge doseringen zijn bijwerkingen van bromeline uiterst zeldzaam. Bij ovegevoelige mensen kunnen bij het gebruik van bromelain allergische reakties en huidirritatie optreden.

 

Waarschuwing: bromeline werkt bloedverdunnend en mag niet worden gebruikt door mensen die bloedverdunners gebruiken omdat de interaktie tussen beide nog onvoldoende bekend is.

 

KIES UW CATEGORIE >

NIEUWSBRIEF


Solgar approved etailer 4412351