Uitsluitend de beste kwaliteit Vanaf 50 euro geen portokosten Vaste klantenkorting Snelle levering

KIES UW MERK >

KIES UW MERKZink

Zink is nodig bij veel fysiologische funkties in het lichaam. Zo bevordert het de opbouw van eiwitten en zodoende het onderhoud van weefsel. Daarnaast is zink van belang voor de opbouw van eiwitten en daarmee voor de groei en vernieuwing van weefsel. Zink is onmisbaar voor een goede hersenfunktie, een gezonde prostaat en daardoor voor de vruchtbaarheid. Zink zorgt dat het immuunsysteem goed werkt.

 

Via onze voeding krijgen we zink binnen door de consumptie van bruinbrood, vlees en vis, rijst en peulvruchten.

 

De Gezondheidsraad heeft de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid zink vastgesteld op 9 a 10 mg. Een dagelijkse suppletie met 30 mg. wordt echter algemeen als veilig beschouwd. Een kortdurende overschrijding vormt geen gevaar voor de gezondheid. Een langdurige overschrijding van 100 mg. zink per dag kan leiden tot bloedarmoede en een verminderde weerstand.

 

Een groeiachterstand kan bij zuigelingen optreden als er van een zinktekort sprake is. Bij volwassenen kan een tekort aan zink resulteren in een verminderde weerstand, huidafwijkingen, een verstoorde bloedsuikertolerantie (en een vergrote kans op diabetes), nachtblindheid en een verslechterde vruchtbaarheid van de man.

 

Bij een nationaal onderzoek in Groot Brittannië bleek dat de zinkconsumptie bij 31% van de volwassenen tot 50 jaar te laag was. Bij kinderen van 4 jaar en ouder zat 89 % onder de gewenste hoeveelheid en bij ouderen was dat 62%.

KIES UW CATEGORIE >

NIEUWSBRIEF


Solgar approved etailer 4412351