Uitsluitend de beste kwaliteit Vanaf 50 euro geen portokosten Vaste klantenkorting Snelle levering

KIES UW MERK >

KIES UW MERKSeleen

Seleen of selenium is een sporenelement (een mineraal waar we maar kleine hoeveelheden van nodig hebben), het is een van de belangrijkste antioxidanten. Veel onderzoekers menen dat het wel eens de belangrijkste ziektebestrijder zou kunnen zijn. Het helpt de toxidatie ten gevolge van zware metalen te bestrijden. Daarnaast verhoogt het het gehalte aan goed HDL-cholesterol en verlaagt het het slechte LDL-cholesterolgehalte.

 

Selenium zit in veel van onze voedingsmiddelen, de hoeveelheid bij plantaardige produkten hangt af van de hoeveelheid seleen die in de grond aanwezig is.

 

Aangenomen wordt dat de ondergrens van onze behoefte aan selenium op 50 microgram per dag ligt, terwijl een optimale hoeveelheid 150 tot 200 microgram is. Daar komen wij in Nederland gemiddeld niet aan toe.

 

Langdurige hoge hoeveelheden seleen, al vanaf 99 microgram per dag, kunnen ernstige bijwerkingen hebben: huidafwijkingen, verlies van haar, nagels en tanden, aandoeningen aan het zenuwstelsel enz.. Dit is echter uitsluitend met voeding een te verwaarlozen risico.

 

Een chronisch tekort aan selenium kan leiden tot ziekten als kanker, hart- en vaatziekten, immuumproblemen en ontstekingen. De eerste symptomen van een tekort aan seleen zijn spierzwakte, hartstoornissen en oververmoeidheid.

KIES UW CATEGORIE >

NIEUWSBRIEF


Solgar approved etailer 4412351