Uitsluitend de beste kwaliteit Vanaf 50 euro geen portokosten Vaste klantenkorting Snelle levering

KIES UW MERK >

KIES UW MERKMagnesium

Magnesium is een mineraal dat bij vele fysiologische processen in ons lichaam betrokken is. Het is onderdeel van veel enzymen, bouwsteen van botweefsel. Magnesium is onmisbaar voor de verbranding van koolhydraten, voor het vrijmaken van energie en het regelt de prikkeloverdracht in spieren en zenuwen. In samenwerking met calcium en kalium zorgt magnesium voor de stolling van het bloed en een gezond hartritme en is het betrokken bij de insuline produktie.

 

In Nederland komt veelvuldig een tekort aan magnesium voor. Dat komt door ons voedingspatroon in combinatie met relatief lage magnesiumwaardes in onze voeding ten gevolge van intensieve land- en tuinbouw. Gevolgen kunnen zijn hartritmestoornissen, vermoeidheid, vertraagde groei, spierkrampen, prikkelbaarheid en nervositeit.
Een teveel aan magnesium komt alleen voor bij magnesiumsuppletie in combinatie met slecht funktionerende nieren. Nierpatienten wordt magnesiumsuppletie dan ook afgeraden.

 

Omdat de werking van magnesium zo veelzijdig is kan suppletie van magnesium bij veel klachten geadviseerd worden, zoals bij hartaandoeningen, chronische vermoeidheid, migraine, hoge bloeddruk, astma, premenstrueel syndroom en stress. Magnesium is een spierontspanner.
Natuurlijke bronnen van magnesium zijn volkorenprodukten, noten, peulvruchten, donkere bladgroenten, zuivel en schaaldieren.

 

De best opneembare magnesiumsupplementen zijn citraten of aminozuur chelaten. Mijd de goedkopere anorganische magnesiumoxide, die zijn slecht opneembaar.

KIES UW CATEGORIE >

NIEUWSBRIEF


Solgar approved etailer 4412351