Uitsluitend de beste kwaliteit Vanaf 50 euro geen portokosten Vaste klantenkorting Snelle levering

KIES UW MERK >

KIES UW MERKKalium

Kalium is noodzakelijk bij het handhaven van een normale bloeddruk. Verder bevordert kalium een goede spierfunktie.

 

Een verhoogde kaliumconsumptie is zeer effektief bij het verlagen van een verhoogd bloeddrukprobleem, bijna net zo effektief als het verminderen van de natrium (= zout) consumptie. Een goede kalium consumptie is daardoor belangrijk bij de preventie van hart en bloedvatproblemen zoals hartaanvallen en herseninfarcten.


Kalium komt veel in onze dagelijkse voeding voor. Bronnen van kalium zijn aardappelen, brood, zuivel, vlees(waren) en groenten. Wanneer aardappelen en groenten met veel water worden gekookt gaat kalium verloren, beter is ze te stomen of te garen in de magnetron.
Een kaliumvergiftiging komt zelden voor, heel soms bij iemand met een nierziekte of bij iemand die plotseling 18 gram of meer kalium consumeert, dat kan in het ergste geval aanleiding geven tot een hartinfarct.

 

Een licht kaliumtekort zal bij gezonde mensen niet tot klachten leiden. En ernstiger kaliumtekort zal in eerste instantie leiden tot misselijkheid en spierzwakte. Sterk vochtafdrijvende middelen en ernstige diarree kan aanleiding geven tot een kaliumtekort van serieuze aard en dat kan, zonder kalium suppletie, aanleiding geven tot een hartinfarct. Ook psychische stoornissen kunnen het gevolg zijn van een kaliumtekort.

 

Langdurige lichamelijke inspanning veroorzaakt een verlaging van het kaliumgehalte in de spieren, sporters moeten hun kaliumvoorraad regelmatig aanvullen. Kalium heet in suppletievorm meestal Potassium.

KIES UW CATEGORIE >

NIEUWSBRIEF


Solgar approved etailer 4412351