Uitsluitend de beste kwaliteit Vanaf 50 euro geen portokosten Vaste klantenkorting Snelle levering

KIES UW MERK >

KIES UW MERKIJzer

IJzer is een belangrijk onderdeel van hemoglobine, het bestanddeel van rode bloedlichaampjes dat zuurstof vervoert. Een voldoende ijzergehalte in het bloed helpt het immuunsysteem, zorgt voor energie en een heldere geest.

 

En ijzertekort resulteert op de duur in bloedarmoede. Deze aandoening kan echter ook ontstaan door een vitamine B6 tekort. De gevolgen daarvan zijn vermoeidheid, duizeligheid, kortademigheid, hartkloppingen en overgevoeligheid voor infekties.
Sommige wetenschappers zien een verband tussen een te hoog ijzergehalte en het ontstaan van diverse chronische aandoeningen waaronder hartaandoeningen, darmkanker en leverproblemen. Een ijzeroverschot kan gevaarlijk zijn, in het bijzonder voor jonge kinderen.

 

De benodigde ijzer halen we uit onze voeding, het neemt meer ijzer op als we daar behoefte aan hebben en minder als ons ijzergehalte op orde is. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid verschilt. Vrouwen hebben meer ijzer nodig dan mannen, tijdens de menstruatie verliezen vrouwen ijzer. Ook tijdens de zwangerschap kunnen vrouwen een verhoogde behoefte aan ijzer hebben.

 

IJzersuppletie wordt meestal voorgeschreven door een arts of verloskundige.
IJzersupplementen kunnen antibiotica en andere medicijnen tegenwerken. Als u een nieuw medicijn krijgt voorgeschreven, meld dan altijd welke supplementen u gebruikt.
Houd ijzerpreparaten buiten het bereik van kinderen, het kan dodelijk zijn voor jonge kinderen.

KIES UW CATEGORIE >

NIEUWSBRIEF


Solgar approved etailer 4412351